dinsdag 11 april 2023

Mathida Masters - Obi en Tito Tapir

Dit boek ziet er zo vrolijk uit dat ik het meteen wilde lezen. En dat lukte! Dat kiezen op omslag is toch altijd wel leuk om te doen.


Het verhaal

In de straat waar Obi woont, komen nieuwe buren. Het is een familie tapirs, maar dat moet absoluut geheim blijven… 

Foto: Marleen Peeters

De schrijver 

Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Ze heeft haar beroep gemaakt van het ontdekken van nieuwe continenten en landen. Dat is niet gemakkelijk, want de meeste landen zijn al ontdekt. Als Mathilda niet ontdekkingsreist, schrijft ze over haar avonturen. En als die avonturen niet avontuurlijk genoeg zijn, verzint ze er gewoon wat bij. 

 

De illustrator 

Georgien Overwater heeft talloze boeken voor zowel Nederlandse als buitenlandse uitgeverijen geïllustreerd, onder andere de reeksen over Floor, Dr. Proktor en Meester Max. Daarnaast maakt ze illustraties en animaties voor televisie, onder andere voor Sesamstraat. 

Mening

Het boek ziet er al heel vrolijk uit, dus ik kreeg meteen zin om het te lezen. Obi is eigenlijk een beetje eenzaam, enig kind, geen vriendjes in de buurt en een vader die panisch is als het om zijn rozenstruiken in de tuin gaat. Gelukkig is daar opa en zijn daar de nieuwe buren! En gelukkig is Obi heel nieuwsgierig en gaat hij toch kijken wie het zijn.

Het verhaal is leuk en grappig, een beetje spannend en vooral een groot avontuur! De tekeningen in het boek ondersteunen het verhaal niet alleen, ze zijn er ook echt onderdeel van.

Een heel leuk boek om (voor) te lezen aan/door kinderen vanaf een jaar of 7.

Boekinformatie

Titel: Obi en Tito Tapir

Auteur: Mathilda Masters

Illustrator: Georgien Overwater

ISBN: 9789401487115

Uitgever: Lannoo

Verschijningsdatum: 14 maart 2023

Aantal pagina’s: 256

Prijs: € 16,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten