dinsdag 9 augustus 2022

Sam Holland - De echoman

 Van dit boek lag een leesexemplaar in Zoetermeer, en dat lag maar te liggen daar. Dus ik nam het mee naar huis en na een paar andere verplichte leesboeken was het aan de beurt.

Het verhaal

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen. Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij 'de echoman' noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

De schrijver

Sam Holland heeft altijd al een fascinatie voor de kwaadaardige kant van de mens gehad. Ze studeerde psychologie op de universiteit en noemt zichzelf een onvervalste 'serial killer nerd'. Haar fascinatie voor moordenaars en misdadigers resulteerde in haar debuutthriller De echoman.

Mening

Wat een interessant boek is dit! Het is gruwelijk en toch wil je blijven lezen. Want wie is Jessica, en wat is er met haar aan de hand. En Nate, hoe zit het met hem. Hij is op non-actief gesteld bij de politie, maar dankzij nauwe banden binnen het bureau blijft hij toch aan het werk en blijkt meer te kunnen dan ze denken. Jess en Nate ontdekken een verband tussen diverse moorden, het zijn werkwijzen van seriemoordenaars. Ik kan eigenlijk weer nauwelijks iets vertellen over het verhaal, zonder dingen te verraden. Dus als je tegen een hoop bloed en gruwelijkheden kunt, leer het boek dan zeker zelf. Het is echt de moeite waard!

Zelfs aan het eind van het boek, als je weet hoe het is afgelopen, volgt er nog een bizarre twist. Geniaal! Ik ga deze schrijfster in de gaten houden, want dit boek was echt erg goed.

 

Boekinformatie

Titel: De echoman

Auteur: Sam Holland

Oorspronkelijke titel: The Echoman

Vertaler: Ingrid Zweedijk

ISBN: 9789402709513

Uitgever: HarperCollins

Verschijningsdatum: 10 mei 2022

Aantal pagina’s: 352

Prijs: € 21,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten