vrijdag 12 mei 2023

M.G. Leonard - Gespot

Dit boek lag als leesexemplaar in de winkel en het bleef eigenlijk maar een beetje liggen. Ik twijfelde, omdat ik wist dat het een tweede deel was uit een serie, maar nam het uiteindelijk toch mee.

Het verhaal

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.

Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

 

De schrijver

M.G. Leonard schrijft boeken, gedichten en scenario's. Haar debuut Keverjongen was een absolute bestseller. Samen met Sam Sedgman schrijft ze de reeks Dader op het spoor. Haar boeken zijn in meer dan talen verschenen.

Mening

Dit is het tweede deel in de serie over Twitch, een jonge vogelaar. Ik heb het eerste deel niet gelezen, maar dat bleek niet zo erg. Je mist alleen de ontstaansgeschiedenis van de vriendengroep de Twitchers, maar dat is niet essentieel voor dit boek. Er wordt alleen gezegd dat de vrienden nu een hechte groep vormen en dat ze een zaak hebben opgelost in de vorige vakantie, maar verder wordt er niet op terug gekomen en is dit boek een op zichzelf staand avontuur.

Eigenlijk draait het in dit avontuur om Jack die per se een zaak wil oplossen. Vanuit zijn blik wordt het verhaal verteld in de derde persoon. Helemaal vol van zijn ontdekking dat er dierenbeulen aan het werk zijn, wil hij in de herfstvakantie uitzoeken wie dat zijn. Alleen Twitch en een aantal anderen zijn helemaal vol van de naderende zeldzame lammergier. De groep van in twee delen uiteen. Uiteindelijk komt het allemaal samen natuurlijk en zijn ze weer sterk als een groep.

Ik vond dit boek een mooi avontuur, vol natuur en vogels. Goed spannend en nergens echt eng dus goed voor de doelgroep.

Ik las nog niet eerder een boek van M.G.Leonard, maar heb Keverjongen nog liggen dus die gaat wel volgen.

Een spannend avontuur in de natuur voor kinderen vanaf een jaar of 10.

 

Boekinformatie

Titel: Gespot

Auteur: M.G. Leonard

Oorspronkelijke titel: Spark

Vertaler: Maria Postema

ISBN: 9789401489485

Uitgever: Lannoo

Verschijningsdatum: 14 februari 2023

Aantal pagina’s: 312

Prijs: € 16,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten