vrijdag 18 maart 2011

Ding 4: Pleuntjes eenvoudige wereld in 23 dingen (deel 2)

Zo, nu op de computer thuis. En ik ga verder waar ik gisteren was gebleven...
Abonneren op RSS-feeds: NOS headlines; DOK (was nog een lastige eigenlijk, begreep de site niet helemaal, dus ik heb de url maar gekopieerd en toen werkte het :-)); subrubriek naar keuze op Marktplaats (ook hier url gekopieerd); Frankwatching (nooit van gehoord, ik zie wel wat ik er mee doe) en Mijns inziens. Allemaal geabonneerd. En nou kan ik dus nu meteen zien dat er 50 nieuwsitems zijn. Die ga ik dus niet allemaal lezen nu, sorry!

Ik vraag me overigens wel af of ik ook een abonnement in iGoogle kan nemen. Dat zie ik nu een aantal keer voorbij komen, maar ik weet niet of dat hetzelfde is als GoogleReader, dus ik doe het nu maar even niet. (Tenzij er straks iemand hier gaat roepen dat het wel kan!)

De blogs van mijn collega's volg ik al om een of andere duistere reden. Daar heb ik geloof ik nog niet op RSS geklikt, maar het is er allemaal wel.

Nu de uitermate belangrijke RSS, 23dingen: check! En weer 10 berichten. En om het feest compleet te maken ook nog de NLbibliologs wiki erbij. Oh, en natuurlijk de RSS van Bibliotheek Westland, wel zo leuk :-)

Hopsakee, heel veel nieuws komt er nu binnen. Ik heb ook al gevonden hoe ik een nieuwe naam kan geven, want Nieuws, agenda en aanwinsten zeggen me niet zo veel als ik heel veel abonnementen ga hebben, dus even bieb westland toegevoegd. (bij feedinstellingen en dan abonnement hernoemen. en daar kom je weer door te klikken op het beginmapje).

Zo, het is gelukt allemaal... Ding 4 klaar!

1 opmerking:

  1. DOK is een zoekplaatje, maar het rss-symbool staat er echt.

    Het is maar een oefening en als je de sites niet interessant vindt zou ik ze razendsnel weer verwijderen. Dat is sowieso het beste als je een rssreader gebruikt. Toevoegen wat interessant is en verwijderen wat geen waarde meer toevoegt.

    Frankwatching is een belangrijke site in Nederland die zeer lezenswaardige zaken publiceert over alles wat met web 2.0 te maken heeft.

    iGoogle is een persoonlijke startpagina die ook als rss-reader kan fungeren, maar heeft veel meer mogelijkheden in de vorm van gadgets en widgets. Als je slechts enkele feeds volgt is iGoogle goed te doen, bij meer wordt het al gauw onoverzichtelijk. GoogleReader is echt gemaakt om rss-feeds te beheren.

    BeantwoordenVerwijderen