dinsdag 22 maart 2011

Ding 6: Ontdek Flickr

Flickr ken ik wel van naam, ook wel van mensen die foto's op Flickr hebben gezet en die ik dan heb bekeken. Maar zelf heb ik nog nooit iets met Flickr gedaan. Ik ben benieuwd. Complicerende factor bij dit ding is voor mij dat onze laptop het niet meer doet en dat daar alle foto's op staan.... Photobucket en mijnalbum.nl zijn ook bekend van naam. Ook nog nooit wat mee gedaan zelf. Ik zet eigenlijk alleen maar foto's op hyves.


Account
Ik begin maar met een eigen Flickraccount aanmaken. Account nummer zoveel voor deze cursus (wel jammer dat ik weer zo veel gegevens moet afstaan, waarom is geboortedatum relevant?). Ik verheug me overigens nu al op het feit dat ik "tags" mag gaan maken. Dat vind ik altijd zo'n vaag begrip. Eens kijken hoe me dat af gaat.


Achtergrondinformatie
Ik heb het filmpje in Plain English bekeken, is weer heel helder. Ik geloof alleen niet dat ik wil dat mijn foto's voor iedereen te zien zijn. Ik heb vandaag wat foto's van de bieb gemaakt, eens kijken of dat iets is. De wiki heb ik ook gelezen, de newbie's guide heel vluchtig gescand (en voor nu even te lang bevonden, evenals de 50+ sources). Die laatste twee zal ik wel lezen als ik meer wil weten. Eerst rustig beginnen maar.


Foto's uploaden
Ik heb een aantal foto's geupload, en ze alleen zichtbaar gemaakt voor vrienden. Alleen heb ik nog geen vrienden op Flickr, dus dat moet ik ook nog even uitzoeken. Ik heb ook tags gemaakt en beschrijvingen.


Flickr tot nu toe
Is erg gebruiksvriendelijk geloof ik. Ik heb er nu alleen foto's opgezet en getagd enzo. Ik moet nog op zoek naar vriendjes die mijn foto's gaan bekijken. Zal ik straks doen. Nu eerst even van de foto's genieten ;-)




P.S. Mooie tussenkopjes, ga ik proberen vol te houden vanaf nu...
P.S. 2 Ik had net hele rare tekentjes ipv letters. Ik hoop dat het nu wel leesbaar is...

2 opmerkingen:

  1. Ja hoor, het is prima leesbaar! En leuke biebfoto's heb je er op gezet. Wel heel vervelend dat jullie je foto's van de laptop kwijt zijn zeg...
    Foto's zichtbaar voor iedereen of niet? Dat heb ik me ook afgevraagd, maar dan meer met de gedachte "Wie zou er nu in mijn foto's geïnteresseerd kunnen zijn"? En och, ik heb al lang niet meer de illusie dat ik onzichtbaar ben voor derden... Mijn foto's zijn dus vooralsnog openbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pleuntje, het ziet er zo prima uit. Want zeg nou zelf, het is toch een veel aantrekkelijkere tekst op deze manier? Hulde en hou vol!

    Begrijp ook dat je niet alle gegevens naar waarheid ingevuld hoeven te worden. En zeker niet alle vragen zijn verplicht. Dus wees selectief.

    Privé kun je er voor kiezen foto's niet openbaar te maken. Voor een bibliotheek is dat anders. Die is er alleen maar bij gebaat om door veel mensen gevonden en bekeken te worden.

    BeantwoordenVerwijderen