De week is natuurlijk geopend met de bekendmaking van het Gouden Kookboek (het beste oorspronkelijk Nederlandse kookboek van het afgelopen jaar) en dat werd Indorock van Vanja van Leesden, over de Indonesische keuken op een uitdagende en eigenzinnige manier.

Snijbonen met spek en champignons
Ingrediënten:
- 600 gram snijbonen- 250 gram champignons
- 4 bosuitjes
- 200 gram spekjes
- eventueel olie om te bakken
Zo maak je het:
- Was de snijbonen en verwijder de draden.- Snijd de bonen in stukjes van circa 2 centimeter.
- Kook de snijbonen in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Snijd de bosuitjes in smalle reepjes.
- Bak de spekjes in een wok (met dus eventueel de olie)
- Voeg (na enkele minuten) de champignons en de bosuitjes toe.
- Roerbak totdat de champignons gaar zijn.
- Voeg de gekookte snijbonen toe en warm alles even goed door.
Variatietips:
Voor mensen die wel koolhydraten mogen kun je er rijst bij serveren.En je kunt ook variëren, gebruik eens kipfilet in plaats van spekjes, of sperziebonen, broccoli of spruiten in plaats van snijbonen.
![]() |
met nog wat extra chanpignons omdat ik die zo lekker vind |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten