vrijdag 20 november 2020

Richard Osman - De moordclub (op donderdag)

 De voorkant van dit boek is opvallend eenvoudig als je alle andere omslagen van boeken ziet tegenwoordig. Daardoor valt ‘ie wel op! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! 

Het verhaal

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

De schrijver

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire programma’s op de BBC. De moordclub (op donderdag) is zijn debuut en zal wereldwijd in vertaling verschijnen. 

Mening

Toen ik net aan dit boek wilde beginnen las ik in een recensie dat het een kruising was tussen Agatha Christie en Hendrik Groen. Hmm, dat is een schimmige aanbeveling, Agatha Christie las ik voor mijn boekenlijst 30 jaar geleden en ik ben niet dol op dagboeken. Maar goed, ik geef het een kans!

In 115 hoofdstukken leef je mee met een aantal bewoners van Cooper Chase, een zeer luxe bejaardenoord in Engeland. Op donderdagmiddag komt de Moordclub bij elkaar in de puzzelzaal omdat die dat niet gebruikt wordt. Deze groep bestaat uit Ibrahim, Ron, Elizabeth en nieuwkomer Joyce, die Penny vervangt. Je krijgt van alle vier een stukje achtergrond mee, zodat je iedereen goed kunt plaatsen en je weet waarom ze doen wat ze doen. In de moordclub (op donderdag) proberen de vier deelnemers oude zaken op te lossen, maar krijgen ineens de kans om een heuse moord op te lossen die direct verband houdt met Coopers Chase. Ze helpen de politie, en de politie helpt de oudjes. Het gaat vooral om het verhaal, erg veel actie en spanning is er niet. Maar al met al een aardig boek. En het dagboekgedeelte is niet zo aanwezig, alleen Joyce houdt er een bij. En dan spreekt ze je als lezer wel aan trouwens. Grappig is dat het begin, wat nergens mee samen lijkt te hangen, uiteindelijk toch nog terug komt in het verhaal. En dan is er al zo veel gebeurd, dat je dat eigenlijk al weer bent vergeten.

Een leuk tussendoortje! 

Boekinformatie

Titel: De moordclub (op donderdag)

Auteur: Richard Osman

ISBN: 9789403197401

Uitgever: Cargo

Verschijningsdatum: 3 september 2020

Aantal pagina’s: 432

Prijs: € 20,99

Ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten