dinsdag 17 november 2020

Spel: Cat Stax

Het is weer spelletjestijd! Ik mag er een aantal uitproberen en laat hier weten wat ik van deze spellen vind. Het zijn zeer gevarieerde spellen, van familiebordspellen tot spellen voor 1 persoon. Zodat iedereen er wat aan heeft. Vandaag een kattenspel!

 

Over het spel

Cat Stax is een puzzelspel met 44 opdrachten. Op elke opdrachtkaart staat een rooster en een aantal katten afgebeeld. De speler neemt de overeenstemmende plastic katten en puzzelt tot de katten allemaal perfect in het rooster passen. Er zijn 12 katten. Iedere kat is anders van vorm en formaat.

De opdrachten van het puzzelspel Cat Stax hebben een oplopende moeilijkheid. Bij de moeilijkere puzzels ga je zelfs in lagen puzzelen. 

Ervaring

Wat een grappig spelletje is dit. Makkelijk mee te nemen en te doen onderweg doordat je de deksel en de onderkant beiden kunt gebruiken. In de ene kant de kaart met de opdracht, in de andere kant de losse katten.

De katten verschillen allemaal duidelijk van kleur en de kleur op de kaartjes komt verbazingwekkend goed overeen met de plastic katten. Altijd duidelijk welke katten je moet pakken voor welke uitdaging dus.

                                               

Het lijkt op spelletjes van Smart Games en ook een beetje op Rush Hour. Op de kaart staat precies welke katten je nodig hebt voor de uitdaging. Het niveau staat aangegeven en ook in hoe veel lagen je moet bouwen. De katten moeten precies in het raster passen dat op het kaartje staat.

Een fijn spel om in je eentje te spelen als je even niks te doen hebt, als je moet wachten of al je kattenliefhebber bent. Ben je meer een hondenfan? Geen nood, daarvoor is de editie Dog Pile bedacht. Hetzelfde principe maar dan met honden.

Helemaal fijn is de overzichtskaart waarop staat hoe je de katten weer allemaal precies in het doosje terug kunt krijgen in een mooie vorm! (Want daar zit bij mij meestal de frustratie: hoe moet dat terug in het doosje!)

 

Speleigenschappen

Titel: Cat Stax

Soort spel: breinbreker

Leeftijd: 7+

Aantal spelers: 1

Merk: Huch!

EAN code: 4260071880413

Tijdsduur: variabel, vanaf 5 minuten

Eigenschappen: denkpuzzel, 3d, patroon bouwen

Prijs: € 12,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten