dinsdag 11 augustus 2020

Spel: Linkto eten

In de boekhandel verkopen we meer dan alleen boeken. Naast allerlei leuke gadgets op eetgebied, sokken, gummen en ander spul, verkopen we ook heel veel soorten spelletjes. En wat is er nou leuker dan de spellen die je verkoopt eerst uitproberen, zodat je er ook wat over kunt vertellen. Collega Marileen kan dat heel goed, en dat wilde ik ook. Dus nu mag ik regelmatig spellen uitproberen en zal ik daar hier ook verslag van doen (als ze de moeite waard zijn natuurlijk). Vandaag een stukje over een heel leerzaam spel, Linkto.

Over het spel

LINKTO is een coöperatief triviaspel waarbij je samen met je medespelers de juiste Tipkaart probeert te verbinden met de Woordkaarten. Is de resterende woordkaart de sleutel die je zoekt, of zijn de links die jullie hebben gelegd niet de juiste? Bij LINKTO heb je twee soorten kaarten, Tipkaarten die je een hint geven en Woordkaarten die een verband hebben met de hint. Lees een tipkaart voor en met de verkregen hint ga je samen met je medespelers op zoek naar een woordkaart met het juiste antwoord. Heb je alle 49 tipkaarten verbonden met woordkaarten? Dan is er nog 1 woordkaart over en dat is de sleutel die je zoekt! Vergelijk deze met de antwoordkaart en zie of je het niveau behaald hebt. Makkelijk? Er zijn 5 speelniveau’s die je kennis op de proef zullen stellen! De versie LINKTO ETEN is gericht op feitjes over etenswaren. Inhoud: 49 tipkaarten, 50 woordkaarten, 1 antwoordkaart en 1 spelhandleiding.

Ervaring

In eerste instantie lijkt dit een makkelijk spel. En dat is de eerste ronde ook wel. Een opwarmertje. De 50 woordkaarten legden M11 en ik voor ons op de tafel, de 49 tipkaarten hield ik bij me. We bekeken eerst de woordkaarten om eens te kijken wat er allemaal voor eten was. Dat loopt uiteen van honing, naar komkommer, naar foie gras. Toen las ik een voor een de aanwijzing van niveau 1 voor (duidelijk te herkennen aan de 1 op de tipkaarten). Een voor een legden we de tips bij de soorten eten. Wat we niet wisten sloegen we over om daar later op terug te komen. Er was nog een beetje twijfel, maar uiteindelijk besloten we wat de overgebleven kaart moest zijn en controleerden we de code achterop die kaart met de antwoordcode van niveau 1 op de antwoordenkaart. En hoera! In 1 keer goed!
Bij niveau twee werd het al lastiger en werd google soms ingeschakeld. En niveau 3 was nog weer een stap moeilijker.
Een leuk en leerzaam spel, want je komt achter dingen die je echt niet eerder wist. Moeilijk is het ook, maar de eerste rondes zijn goed te doen.
Je kunt het spel alleen maar 5 keer spelen, dan weet je in principe alle antwoorden, maar of je de weetjes en de plaatjes nog kunt combineren is de vraag.
Naast de Linkto Eten is er ook de variant Reizen.


Spelinformatie

Titel: Linkto eten
Soort spel: trivia kaartspel
Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 1-10
Merk: Randolph
EAN code: 3558380068969
Tijdsduur: 30 tot 45 minuten
Eigenschappen: (cooperatief, tactiek, geluk)
Prijs: € 9,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten