dinsdag 4 juni 2019

Spannende Boeken Weken - Leestips!


Van 1 tot en met 21 juni 2019 zijn het weer de Spannende Boeken Weken!

Spannende boeken lees ik regelmatig en dan het liefst psychologische thrillers. De afgelopen jaren las ik best wel wat goede boeken. Dus in dit blogje een paar leestips van boeken die ik al iets langer geleden las, voor als je niet meer weet welk boek je moet lezen.

Het stel van hiernaast - Shari Lapena
Wie gaat er nou naar een etentje bij de buren en laat de baby thuis alleen achter?
Wat voor moeder doet zoiets?
Je buurvrouw nodigt jou en je man uit voor een etentje. Ze vraagt je terloops of je je dochtertje van zes maanden thuis kunt laten. Niets persoonlijks, ze kan gewoon niet tegen het gehuil. Je echtgenoot zegt dat het wel goed komt - jullie huis is immers vlakbij. Je hebt een babyfoon en jullie zullen elk halfuur checken hoe het gaat, om beurten.
De laatste keer dat je bent gaan kijken lag je meisje vredig te slapen. Maar nu, wanneer je de trappen van het doodstille huis op rent, wordt je grootste angst werkelijkheid. Ze is weg.
Nooit eerder heb je de politie hoeven bellen. Nu zijn ze in jouw huis, en wie weet wat ze daar zullen aantreffen.

De droogte - Jane Harper
Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.
Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Het hart van het kwaad - Luca d’Andrea
Jeremiah Salinger vertrekt met zijn vrouw Annelise naar een paradijselijk dorp in de Italiaanse Alpen. Daar raakt Salinger betrokken bij een dramatisch ongeluk hoog in de bergen. Als enige overlevende keert hij terug naar het dorp.
De lokale bevolking verwijt Salinger de dood van hun dorps- genoten. En dan hoort Salinger over het bloedbad van dertig jaar geleden, waarbij drie jonge dorpsbewoners zijn afgeslacht tijdens een kampeertocht...
Het dorp zwijgt. De bergen zwijgen. Zelfs zijn vrouw Annelise weet meer dan ze laat blijken... Kan Salinger het mysterie ontrafelen voordat de geschiedenis zich herhaalt?

Het vorige meisje - J.P. Delaney
Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen. Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje...

De vrouw in de spiegel - Kim Moelands
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak. Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten.
Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken...

Als je tijdens de Spannende Boeken Weken een boek koopt (van minimaal € 12,50) in de boekhandel, krijg je het geschenkje dat Thomas Olde Heuvelt dit jaar speciaal voor deze weken schreef cadeau van je boekhandel. Dus hup, waar wacht je nog op, rennen! Naar Boekhandel De Kler in Zoetermeer  (of Wassenaar, Wageningen, Alphen aan den Rijn, Leiden of Leiderdorp) bijvoorbeeld, of naar The Read Shop in Naaldwijk. Maar je mag ook naar je plaatselijke boekwinkel rennen natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten