vrijdag 13 maart 2020

Jet van Vuuren - Basta!


De meeste boeken van Jet van Vuuren lees ik met veel plezier. Ze zijn goed voor een paar lekkere leesuurtjes. Dit boek trok mijn aandacht omdat het ongeveer tegelijkertijd verscheen meteen ander Basta-boek, dat van Marco van Basten. De verwachtingen van de inkopers waren voor beide titels nogal anders, bergen Marco in verschillende filialen en 2 exemplaren van Jet. Mar co hoef ik niet te lezen, maar het was nu wel eindelijk tijd voor Jet.

Het verhaal

Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Haar baan en het pleegmoederschap vallen haar echter zwaar en een burn-out ligt op de loer. 
Dan wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden.
Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging.

De schrijver

Jet van Vuuren (Amsterdam, 28 december 1956) debuteerde in 2011 met de thriller Zomerdruk. Jet schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Jet schreef een pocket voor Margriet en er verscheen een speciale Bookazine van haar boek Bed & Breakfast voor Libelle. Jet heeft inmiddels meer dan twaalf zeer succesvolle titels op haar naam staan.

Mening

Ook dit boek van Jet van Vuuren zorgt voor een paar heerlijke leesuurtjes. Lekker voor op vakantie eigenlijk. Of voor tussendoor, als je het druk hebt. De hoofdstukken zijn namelijk kort, dus je kunt steeds snel een stukje lezen. En natuurlijk achter elkaar doorlezen in de vakantie. Bij je vakantiehuisje, op een vakantiepark... net als waar Lynn zich terugtrekt.
De verdwijning van de tante van Lynn lijkt los te staan van wat er jaren geleden tijdens het scoutingkamp gebeurde, maar dat blijkt natuurlijk anders in elkaar te zitten. Je wordt een beetje op het verkeerde spoor gezet door die vreemde Sjouk, want op de achterkant staat natuurlijk dat Jet altijd schrijft over vrouwen. Zou het echt?
Ik vertel niks... behalve dat de spanning langzaam in het boek komt en steeds verder wordt opgevoerd. Leuk vind ik het dat Lynn bij een uitgeverij werkt. De link met boeken doet altijd goed.
Ik vond het een aardig boek, niet meer en niet minder. Ik heb het met plezier uitgelezen, maar zal dit jaar vast boeken lezen die ik beter vind. Geeft niet, dit was een fijn tussendoortje!

Boekinformatie

Titel: Basta!
Auteur: Jet van Vuuren
ISBN: 978904521726
Uitgever: Karakter Uitgevers
Verschijningsdatum: 22 oktober 2019
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 17,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten