dinsdag 15 september 2020

Spel: Penny Papers Adventures (Skull Island)



Terwijl ik dit schrijf is het snikheet, maar tijdens een fikse regenbui had ik mooi even tijd om dit (voor mij nieuwe) spel uit te proberen. Ik was vooral benieuwd naar de een-speler-variant, omdat het ook een spel is dat met meer personen gespeeld kan worden en dan vaak met 1 persoon het maar een half spelletje is.
Dus, daar gaan we!


Over het spel
 

Penny Papers Adventures is een serie kleine strategiespellen waarin alle spelers hetzelfde resultaat van drie dobbelstenen gebruiken om een locatie grondiger te verkennen dan hun tegenstanders. De getallen op de dobbelstenen moeten op je speelblad geschreven worden op een optimale manier om de meeste overwinningspunten te behalen. Je vermogen om ruimtes te beheren wordt op de proef gesteld en gebruik de speciale effecten van de dobbelsteen verstandig.
Oh, en mis geen gelegenheid om de speelbladen van je tegenstanders te verknoeien wanneer er gevaren verschijnen! Het aantal spelers is onbeperkt terwijl iedereen tegelijkertijd speelt!

Er zijn drie varianten van deze spellijn:
- In de tempel van Apikhabou moet je je een weg banen door de tempel om zijn schatten en geheime doorgangen te ontdekken … terwijl je rondzwervende mummies vermijdt.
Van de 3 beschikbare Penny Papers Adventures is dit de makkelijkste, vanaf 7 jaar.

- In Skull Island wil je vooruitgang boeken op de kaart en de coördinaten bepalen waarmee je de meest waardevolle schatten van Skull Island kunt ontdekken … terwijl je tegelijkertijd de gevaren ervan overwint.
Van de 3 beschikbare Penny Papers Adventures is dit de middelste, vanaf 8 jaar.

- Hoe goed kun je je omgeving in de vallei van Wiraqocha in kaart brengen? Ontdek tussen bossen en bergen de overblijfselen van oude beschavingen – steden, piramides, gebouwen – terwijl je slangen die op de loer liggen uitschakelt.
Van de 3 beschikbare Penny Papers Adventures is dit de moeilijkste, vanaf 9 jaar.

Ervaring

Ik speelde Skull Island en deed dat in mijn eentje. Want dat kan met dit spel, in je eentje spelen, maar ook met 100 (al lijkt me dat toch wat lastig om dan de dobbelstenen te kunnen zien).
Het spel wordt geleverd met 3 dobbelstenen en een stapel scoreblaadjes, maar zonder potloden (en die staan wel op het doosje, maar goed, zelf heb je die ook wel in huis. Of een pen, daar gaat het ook mee.)Als je de uitleg eerst goed leest en daarbij meteen kijkt naar de manier van scores noteren op de laatste pagina, is het echt heel duidelijk. Tijdens het spelen in je eentje, kan het handig zijn die uitleg er weer even bij te pakken, omdat je uitdaging dan net iets anders is dan met meer mensen.
Op het plaatje van de doos staan dobbelstenen in 3 kleuren , in werkelijkheid zijn alleen de plaatjes in kleur en is de rest een gewone dobbelsteen. Maar dat mag de pret niet drukken. Het spel is even inkomen, even bekijken hoe het werkt. Maar dat is bij alle nieuwe spellen natuurlijk het geval. Ik vond het in ieder geval een leuk spel om ook alleen te spelen. Met als groot voordeel dat als er iemand met je mee wil spelen, dat gewoon kan!

Ik had eigenlijk nog nooit van spellenfabrikant Sit Down! gehoord, maar mag er nog een spel van uitproberen (waarover later meer). Leuk dat er zo veel verschillende fabrikanten zijn met allemaal hun eigen manier van spellen maken.

Speleigenschappen 

Titel: Penny Papers Adventures (skull island in dit geval)
Soort spel: dobbelspel
Leeftijd: vanaf 7 (Skull Island vanaf 8)
Aantal spelers: 1-100
Merk: Sit Down!
EAN: 0660042425447
Tijdsduur: 15-30 minuten
Eigenschappen: gelijktijdig spelen
Prijs: € 13,50







Geen opmerkingen:

Een reactie posten