vrijdag 23 oktober 2020

Charlotte Nash - Op weg naar Harry Cook

Dit boek ziet er leuk uit zo op het eerste gezicht, niet verder kijken dan de voorkant, maar meteen mee naar huis!

Het verhaal

Mallory Cook en haar zoontje Harry vormen een ijzersterk team. Ze hebben het niet breed sinds Harry’s vader hen in de steek liet om het in New York te gaan maken. Als Harry niet wordt teruggebracht nadat hij bij zijn vader op bezoek is geweest, besluit Mallory om hem, op wat voor manier dan ook, weer thuis te krijgen. Tijdens haar reis zorgt een toevallige ontmoeting met drie bejaarden, gevlucht uit hun verzorgingstehuis, ervoor dat Mallory op een onwerkelijke road trip door de Verenigde Staten belandt. Zadie, Ernie en Jock hebben elk hun eigen redenen om deze reis te maken. Onderweg zullen alle vier de reizigers ontdekken hoe ver ze bereid zijn te gaan om zichzelf – en elkaar – te redden.

                                                      

De schrijver

Charlotte Nash heeft al diverse romans op haar naam, waarvan Op weg naar Harry Cook de eerste is die in het Nederlands verschijnt. Verder schreef ze diverse korte verhalen en geeft ze les in creative writing. Ze woont met haar gezin in Brisbane, Australiƫ.

Mening

Een feelgood boek lees ik niet vaak, want ik hou er gewoon niet zo van. Maar soms lijkt het me toch leuk om weer eens te lezen. Zo ook bij dit boek. Ik had ergens gelezen dat het wat leek op De wonderbaarlijke reis van Harold Fry, en dat boek vond ik erg leuk. Dus dit boek mocht mee naar huis.

Het boek lees snel en het verhaal is best aardig. Maar meer ook niet. De avonturen die Mallory en de drie medereizigers meemaken tijdens hun roadtrip door de Verenigde Staten zijn leuk, het respect voor oudere mensen is mooi, de missie van Mallory is ook geweldig. Harry komt maar nauwelijks in het verhaal voor, het gaat vooral om de ouderen die ontsnapt zijn. Dat maakt het boek ook interessanter dan een kind van 5 in dit geval, maar alleen Harry in de titel was dan ook voldoende geweest omdat je, ondanks dat je weet van de achterflap dat het een kind is, je bij Harry Cook toch een volwassene voorstelt om de een of andere reden.

Je krijgt wel bewondering voor Mallory gedurende het boek als je leest over haar leven en ook over hoe ze zich nu hard maakt om haar zoontje bij zich te houden.

Een aardig tussendoortje. Maar toch, het is niet een boek wat me heel erg bij zal blijven. En het is goed dat dit soort boeken er ook zijn, maar ik moet er niet te veel van lezen. Ik vond het te voorspelbaar, ondanks de onverwachte gebeurtenissen en bekentenissen. 

Op naar het volgende boek!

 

Boekinformatie

Titel: Op weg naar Harry Cook

Auteur: Charlotte Nash

ISBN: 9789400511514

Uitgever: A.W.Bruna

Verschijningsdatum: 8 september 2020

Aantal pagina’s: 368

Prijs: € 20,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten