dinsdag 28 maart 2023

Gill Lewis & Rebecca Bagley - Winde Windeling en het moerasmonster

Dit boek lag ineens, plof, bij de leesexemplaren in de winkel in Voorschoten. En ik denk echt dat ik alles kan lezen, dus ook dit boek nam ik mee naar huis. En ik las het meteen! Alleen verscheen het pas heel veel later, dus vandaar nu pas een blogje erover. (Wat ik wel al meteen schreef na het lezen.) Ik las het in de ene winkel en verkoop het in de andere :-)

Het verhaal

Als Winde de Windelingen ontmoet, weet ze dat ze nooit meer dezelfde zal zijn. Er gebeuren vreemde dingen in de Wildernis die achter haar tuin begint. Er bevinden zicht daar dingen waarvan ze nooit had durven dromen: geheimen en schaduwen, een heks… en zelfs een Monster. 

De schrijver

Gill Lewis was als kind meestal in de tuin te vinden, waar ze een kleine dierentuin runde voor kriebelbeestjes, muizen en vogels. Toen ze opgroeide, werd ze een echte dierenarts en reisde ze van de Noordpool tot Afrika op zoek naar interessante dieren en plaatsen. Gill schrijft nu boeken voor kinderen. Haar romans zijn in meer dan 20 talen vertaald. Ze woont in het Britse Somerset met jaar man en drie kinderen en schrijft in een boomhut omringd door eekhoorns.

De illustrator

Rebecca Bagley woont in het zuid-westen van Engeland en is kinderboekenillustrator. Illustratoren zijn vreemde volwassenen. Ze doen dingen die grote mensen doe, zoals hun tanden poetsen (iedere dag), maar ze zitten ook te tekenen en noemen dat weken. De laatste tijd tekent Rebecca ceel bladeren en alle betoverende beestjes die daartussen wonen, en ze wordt er supervrolijk van. Tussen het tekenen door droomt Rebecca ervan ooit een eigen tuin te hebben om tomaten te kweken, handstanden te oefenen en met een heel grote hond re spelen. 

Mening

Wat een leuk avontuur beleeft Winde in dit boek(je). Ze is een beetje eenzaam door de verhuizing die ze pas achter de rug heeft en ze hoort ‘s nachts enge geluiden. Overdag gaat Winde op onderzoek uit, wat voornamelijk komt omdat haar hondje Snuf ineens wordt gegrepen door, naar later blijkt, de Wildelingen. Aarzelend gaat ze mee op avontuur, op zoek naar het Moerasmonster dat Beer heeft ontvoerd. Kinderen met dierennamen op zoek in de wildernis naar een van hun vrienden. Luk avontuur! Over zelfvertrouwen, stemmen in je hoofd die dat ondermijnen, samenwerken en vriendschap. En natuurlijk over buiten spelen en fantasie.

Een leuk boekje, waarin de tekeningen ook erg veel toevoegen aan het verhaal met heel vaak een leuk kikkertje in de illustraties. 

Boekinformatie

Titel: Winde Windeling en het moerasmonster

Auteur: Gill Lewis

Illustrator: Rebecca Bagley

Oorspronkelijke titel: Willow Wildthing and the Swamp monster

Vertaler: Johanna Rijnbergen

ISBN: 9789047714972

Uitgever: Lemniscaat

Verschijningsdatum: 21 februari 2023

Aantal pagina’s: 144

Prijs: € 14,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten