dinsdag 6 augustus 2019

Kiki van Dijk - Nice


Iemand wees mij een tijd geleden op de boeken van Kiki van Dijk. De eerdere boeken die ik van haar las waren prima boeken. Lekker voor tussendoor. Dus ook dit boek wilde ik graag lezen.

Het verhaal

Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet bij de val in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?
Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt ze gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van z’n donkerste kant zien…

De schrijver


Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ze schrijft thrillers die zich op  tropische en bekende vakantiebestemmingen afspelen, waaronder Ibiza en Bali.
Kiki van Dijk is een pseudoniem van een bekende nederlandse auteur (en ik weet niet wie er achter zit). De auteur schrijft onder zijn/haar eigen naam andere boeken met een ander lezerspubliek.


Mening

Kiki van Dijk valt onder de categorie Suzanne Vermeer en Linda van Rijn en schrijft lekkere wegleesboeken waarmee je je een paar uurtjes prima vermaakt. Ook dit is zo'n lekker wegleesboek  voor aan het zwembad of op het strand.
Het verhaal is prima. Er gebeurt veel in relatief korte tijd. Maar er is een klein aantal hoofdpersonen waardoor het overzichtelijk blijft. Chris en Jackie, Gilles, Aimee, Albert, Xavier en Jakob.
Naast alle vreemde gebeurtenissen in het heden, wordt Jackie ook geconfronteerd met haar verleden. Waarbij eigenlijk niks blijkt te zijn wat het eerst leek. Dat zorgt voor spanning en een goed verhaal.
Een aardig boek om even tussendoor te lezen, ideaal voor tijdens de vakantie. Of na de vakantie als je toch lekker door wilt blijven lezen, maar niet zo veel tijd meer hebt. Door de korte hoofdstukjes is dit boek dan ook makkelijk te lezen.
Mooi is de beschrijving van "de neus", het reukvermogen van Jackie. Dit vermogen speelt een belangrijke rol in het boek. Mijn neus is niet zo ver ontwikkeld dat ik laagjes uit de buitenlucht kan halen, maar ik ruik wel altijd wanneer er koffie wordt gezet beneden terwijl ik boven zit. Dat is al lastig genoeg soms, maar voor een parfumeur niet genoeg geloof ik.
Het boek is trouwens meer een whodunnit dan een echte thriller. En dan ook nog een paar whodunnits in een.

Boekinformatie

Titel: Nice
Auteur: Kiki van Dijk
ISBN: 9789401610100
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschijningsdatum: april 2019
Aantal pagina’s: 282
Prijs: € 15,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten