woensdag 31 maart 2021

Update leeslijst 1e kwartaal 2021 (en nieuwe lijst)

Sinds ik afgelopen najaar een leeslijstje maakte voor mezelf, ben ik stukken relaxter qua lezen. Ik heb een beetje overzicht van wat ik allemaal nog heb liggen om te lezen en kan daardoor makkelijker kiezen wat ik wil lezen. Geen idee waarom, maar het helpt mij.

Voor het eerste kwartaal maakte ik een leeslijst waarvan ik dacht dat ik er nooit doorheen zou komen de eerste drie maanden van 2021. Maar niets bleek minder waar... Ik ging als een speer. In januari las ik 9 boeken en in februari 7. En toen had ik een probleem. Er stonden nog maar 6 boeken op mijn lijstje. Die wilde (en wil ik nog steeds) allemaal lezen, alleen niet op dat moment. 


Hmm, wat nu? Het was natuurlijk niet zo dat ik in de tussentijd geen nieuwe berg met leesvoer had gemaakt. Maar ja, die zes die er nog staan, wat wil ik daarmee? Ja, lezen, maar niet nu. Ken je dat, soms is het gewoon niet de tijd voor een bepaald boek. Ik begon namelijk wel in een paar van de nog te lezen boeken, maar ze waren het allemaal net niet. Er zat dus eigenlijk maar één ding op: een nieuw lijstje maken!

Er is weinig leuker dan nieuwe lijstjes maken van boeken die je nog wilt lezen, dus ik ging aan de slag. Deze lijst werd zo mogelijk nog langer dan het lijstje voor het eerste kwartaal. Maar dat mocht ook, want deze is voor maart én het tweede kwartaal. Als je uit gaat van een boek per week, dan zou ik van die lijst dus ook voor een maand meer boeken kunnen lezen :-) Ik wist eind februari al dat ik mee ging doen aan de Boekenweek Challenge van De Vries Van Stockum, waardoor ik 5 lege regels in mijn lijstje had want de titels wist ik nog niet. Inmiddels staan ze wel mooi op mijn lijstje en kun je hier lezen over de boeken die ik voor die challenge las. Ik wist ook dat ik 2 boeken voor de hebban-thrillerprijs mag lezen(4 maar twee had ik er al van gelezen) en daarvan mag ik niet zeggen welke dat zijn. Dus de lijst was bij voorbaat al en beetje langer.

Inmiddels is het 31 maart en is de eerste maand leeslijst-technisch weer voorbij. En van mijn lijstje heb ik deze maand maar liefst 14 boeken gelezen. Oké, wel 5 hele dunnetjes van die challenge, maar toch.

Ik lees vrolijk verder, mag af en toe een dag(deel) werken en ben voorlopig nog niet klaar met mijn lijstje. De blogjes van de gelezen boeken volgen natuurlijk snel! Of staan er zelfs al. En ondertussen droom ik al weer van mijn nieuwe lijstje. Ik heb snel geteld en zag nog maar 12 boeken op mijn huidige lijst, dus of ik daar dit kwartaal mee ga halen?
En, wat lezen jullie zoal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten